Anasayfa
19 Nisan 2024, Cuma
English (UK)

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen'in Engelliler Haftası Mesajı

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen'in  Engelliler Haftası Mesajı;

Engellilik, sadece bireyin ya da mensubu olduğu toplumun değil, tüm insanlığın ortak sorunudur. Engellilik doğuştan olabileceği gibi insan hayatının herhangi bir döneminde meydana gelecek bir kaza sonucunda da oluşabilir. Engelli olmak kişinin bir tercihi değildir.

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Engelliler Haftası, engelli olarak tanımlanan bireylerimizin haklarına dikkat çekilmesi açısından son derece önem arz etmektedir.

Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Bu bağlamda Devletimiz tarafından düzenlenen yasalarla engelli bireylerimizin çalışma imkânları artırılmış, başta eğitim ve sağlık olmak üzere herkesin özgürce ve rahatça yararlanabildiği imkânlar engelli vatandaşlarımızın da kullanımına sunulmuştur.

Bu nedenle; hayatın değişik alanlarında, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre çeşitli düzenlemelerin yapılması, engelli vatandaşlarımızın yaşamsal faaliyetlere ve sosyal hayata katılımının sağlanması noktasında yerel yönetimlerin, STK’larının, basın ve yayın organları ile toplumun her kesimindeki bireylerin, destek olması gerekmektedir.

Bu vesile ile tüm engellilerimizin engellerinin kaldırılması, daha huzurlu ve umutlu bir gelecek geçirmelerini temenni ediyor Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımız ve ailelerini saygıyla selamlıyorum”.

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası

Yön.Krl.Bşk. Mustafa Kemal Sözen