Anasayfa
28 Mart 2024, Perşembe
English (UK)

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen; Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan Çanakkale Zaferi'nde, milli birlik ve beraberliğin en güzel örneğinin yaşandığını belirtti.

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan Çanakkale Zaferi'nde milli birlik ve beraberliğin en güzel örneğinin yaşandığını belirtti.

Sözen mesajında şu ifadelere yer verdi;  “Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, vatan topraklarımızı savunmak ve korumak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimizin anılması bakımından önemli ve anlamlı bir gündür.

Çanakkale, paylaşılmak ve tarihten silinmek istenen bir cihan imparatorluğu içinden kahraman bir milletin varlığını bütün dünyaya ispat ettiği, tarihte eşine rastlanamayacak kadar muhteşem bir milli duygu, milli inanç, istiklâl, kahramanlık ve milli şahlanışın başlangıç noktasıdır.

Ülke olarak bugün ulaştığımız noktayı en başta, vatan için canlarını feda etmekten çekinmeyen, vatan sevgisinin ne olduğunu, bağımsızlığın, özgürlüğün ne kadar yüce değerler içerdiğini gelecek nesillere gösteren kahraman şehitlerimize borçluyuz.

Bu vesile ile 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Gününün yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanını canından aziz bilen kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum.” dedi.