Anasayfa
3 Mayıs 2024, Cuma
English (UK)

YABANCI UYRUKLU TARIM İŞÇİ ÜCRETLERİ HAKKINDA TOPLANTI DÜZENLENDİ.

İlçe Kaymakamı Şenol  ÖZTÜRK’ ün  başkanlığında, Ziraat Odası Yönetim Kurulu  Başkanı Durmuş ÜNER’ in ev sahipliğinde, Tarım paydaşlarının katılımıyla Karapınar Ziraat Odası toplantı salonunda ilçemizin tarım ve hayvancılık sorunlarının görüşüldüğü toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya Karapınar Belediye Başkanı Mehmet  YAKA, Karapınar Ticaret ve Sanayi  Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal SÖZEN, İlçe Tarım ve  Orman müdürü Ramazan GÜNER, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Emniyet Müdürü Salih ERDEM, Ve STK Başkanlarımız katıldı. Toplantıda meraların etkin kullanımı, tarım ve hayvancılık da verimli üretim başta olmak üzere özellikle tarım ve hayvancılık sektöründe istihdam edilen beden işçilerinin normalinden çok yüksek çalışma ücretleri talep etmeleri konusu değerlendirildi.

Toplantıya; Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde beden işçisi olarak çalışan kesimin temsilcileri de dahil edilerek, İlçemizin tarım ve hayvancılık potansiyeli, günün ekonomik şartları da değerlendirilerek aşağıda belirtilen  tavsiye niteliğindeki fiyatlarda çalıştırılması kararlaştırılmıştır.

Toplantıda alınan diğer bir karar da, tavsiye niteliğinde belirtilen fiyatların üzerinde işçi istihdamı yapan işverenlerin tespit edilmesi halinde idari yaptırımların uygulanacağı, vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmaları, bu konuda gerek işçi ve gerekse işveren tarafından, belirlenen tavsiye niteliğindeki fiyatların üzerinde fiyat talep etmeleri ve belirlemeleri halinde gerekli mercilere bildirilmesi hususunda duyuruların yapılması kararlaştırılmıştır. Kamu Oyuna  saygıyla duyurulur.

 

Mevsimlik Tarım İşçisi Aylık Ücreti Tavan= 28.000,00 TL

Yıllık Hayvancılık Bakım İşçisi Aylık Ücreti Tavan= 25.000,00 TL