Anasayfa
19 Nisan 2024, Cuma
English (UK)

VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

2015 Yılındaki kazançlarından ötürü sıralamaya giren Kurumlar ve Gelir Vergisi Mükelleflerine Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan Vergi Rekortmenleri Ödül Töreninde plaketleri takdim edildi.

100.Yıl Beyzade Tesislerinde düzenlenen programa Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen, Kaymakam Mustafa Karaca, Garnizon Komutanı Albay Ali Olcay Küçüktepe, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Selçuk Üniversitesi Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr Süleyman Soylu, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Banka Müdürleri, Basın Mensupları ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen konuşmasında;

Odamızın geleneksel olarak her yıl yapmış olduğu “VERGİ ÖDÜL TÖRENİNE” Hoş geldiniz der, sizleri şahsım ve oda yönetim kurulu adına saygıyla selamlıyorum.Sözlerime başlarken 10 Aralık’ta İstanbul’da gerçekleşen patlamada kaybettiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü bir kez daha lanetliyoruz.

Anayasamızda vergi “ödev” olarak nitelendirilmiş ise de aslında vergi; Bir milletin vatan tarlasında biçtiği hasattan kurduğu sofradır. Bu sofranın bereketli  olmasını sağlayan, başta vergisini zamanında ödeyen tüm vatandaşlarımızı, tüm üyelerimizi ve bugün burada bulunan sıralamaya giren üyelerimizi tebrik ediyorum.2011 yılı sonu itibariyle ilçemizde tahakkuk eden vergi 43.5 milyon iken 2015 yılına geldiğimizde tahakkuk eden vergi 80 milyon olarak gerçekleşmiştir. Bu artış ilçemiz ekonomisinin son beş yılda yükseliş trendi yakaladığının bir göstergesidir.Yenilenebilir enerji yatırımları, OSB’deki hareketlilik tarım ve hayvancılıktaki olumlu gelişmeler bu trende katkı yapacaktır.

Üyelerimizin son zamanlarda finansman sıkıntısı yaşadığını bilmekteyiz. Bu sorunun çözülmesi için odamız ve birliğimizce gerekli adımlar atılmış olup “TOBB NEFES KREDİSİ” kampanyası başlatılmıştır. Kampanya ile üyelerimiz 150 bin TL’ye kadar %9.90 faizli ve 1 yıllık vadeyle anlaşmalı bankalardan kredi alabileceklerdir. Kampanyanın tüm iş âlemimize hayırlı olmasını temenni ederim.

Son beş yılda yapmış olduğumuz panel, bilgilendirme ve eğitim toplantıları sonucunda KOSGEB’den 250 bin TL, MEVKA’dan 600 bin TL, IPART’tan 14 milyon TL olmak üzere toplam 14 MİLYON 850 BİN TL’lik kaynağın ilçemize aktarılması sağlanmıştır. Bunun yanı sıra ilçemizde eksikliği hissedilen tanıtım ve turizm alanında da çalışmalarımız devam etmektedir. Mevlana Kalkınma ajansına sunmuş olduğumuz “KARAPINAR TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLER ANALİZİ” projemiz kabul görmüş olup 2017 yılında startını vereceğimiz proje ile; Karapınar’ın tarihi, kültürel ve turistik mekanların tanıtımına yönelik turizm kitapçığının yapılması, tanıtım filmi çekimi, yöreye özgü öne çıkan en az 3 çeşit yemeğin tanıtımı yapılacaktır.

İlçemizde tarım ve hayvancılık alanında yaşanan olumlu gelişmeler hepimizin malumudur. Değerli hocam Prof.Dr Süleyman Soylu aramızda olduğundan ilçemizin tarımdaki gelişmelerini ondan dinlemekten büyük mutluluk duyacağız. Sözlerime son verirken gerçek ve tüzel kişilerde sıralamaya giren üyelerimizi tekrar tebrik ediyorum. Sizlere de katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum dedi.

Program Kurumlar ve Gelir Vergisi Mükelleflerine plaketlerinin takdim edilmesinin ardından yemek ikramıyla sona erdi.

Kurumlar ve Gelir Vergisi Mükelleflerinde sıralama ise şu şekilde;

TÜZEL KİŞİLER

1: Karapınar İlçesi Süt Üreticileri Birliği

2: Uğurlu Otomotiv Ltd.Şti

3: Türkoğlu Petrol Ltd.Şti

4: Kar-Yem A.Ş

5: Abdullah Zengin Tarım Ürünleri Ltd.Şti

GERÇEK KİŞİLER

1: Erol Demirel

2: Süleyman Ekmekçi

3: Nazım Sezer

4: Tahsin Gündoğdu

5: Ahmet Dikici