Anasayfa
28 Mart 2024, Perşembe
English (UK)

TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU KARAPINAR TİCARET VE SANAYİ ODASINI ZİYARET ETTİ

   TOBB BAŞKANI M.RİFAT HİSARCIKLIOĞLU BERABERİNDEKİ NEVŞEHİR TSO BAŞKANI ARİF PARMAKSIZ VE KONYA TO BAŞKANI SELÇUK ÖZTÜRK İLE KARAPINAR TİCARET VE SANAYİ ODASINI ZİYARET ETTİ.

   Karapınar TSO Başkanı Mustafa Kemal Sözen, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yapmış olduğu ziyaretten ötürü memnuniyetlerini ifade ederek, Karapınar’ın ekonomisinden ve Enerji İhtisas Endüsti Bölgesinde yaşanan son gelişmelerden bahsetti. Yeni açılan hastanemizde eksik olan tomografi cihazı alınması ve ilçemize Fen Lisesi yaptırılması konusunda Hisarcıklıoğlun’dan destek beklediklerini kaydetti.

       Ziyaret esnasında bir konuşma yapan Hisarcıklıoğlu; Karapınar'ın marka haline geleceğini söyledi. İlçenin enerji ihtisas bölgesi olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, gelecek dönemin Karapınar’ın günü olacağını ifade etti. 

      Güneşin Konya'dan doğduğunu, şehrin altında servet olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Serveti ekonomiye kazandırmak gerekir. Karapınar göç veriyor. Ekonomi olmazsa göç almaz, göç verir. İnsanın karnı doyması gerekir. Karnı doymazsa, zorla kimseyi tutamazsınız" diye konuştu.İşin sırrının birlik ve beraberlikten kaynaklandığını aktaran Hisarcıklıoğlu, yetiştirilen ürünlerin markalaşması için çaba harcamak gerektiğini bildirdi. 

      Başbakan Ahmet Davutoğlu ile beraber sektörel iki ayrı şura yaptıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, Başbakandan teşvikler konusunda, 7 Haziran sonrasında oluşturulacak yeni parlamento ile birlikte Türkiye’de teşviklerin artık il bazında değil ilçe bazında olması yönünde karara bağlanacağının sözünü aldıklarını ifade etti.  

       Eğitimde yaptıkları çalışmalara değinen Hisarcıklıoğlu, "81 ildeki okul yatırımlarını tamamladık. Önümüzdeki sene 162 ilçedeki okul yatırımlarına başlayacağız. Ticarette kar ve zarar vardır, risk vardır. Tekbir yatırımda zarar edilmez o da eğitime yapılan yatırımdır" dedi.

 

   Hisarcıklıoğlu daha sonra 2001 yılında TOBB tarafından ilçemize kazandırılan Hatıra Ormanını görerek, Karapınar Ticaret Borsasını ziyaret etti