Anasayfa
28 Mart 2024, Perşembe
English (UK)

ODA-BORSA BAŞKANLARINDAN CUMHURBAŞKANI'NA ZİYARET

 Karapınar  TSO  Başkanı Mustafa Kemal Sözen, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve 365 Oda ve Borsa Başkanı ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret etti.

  

   Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kemal Sözen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığındaki, 81 il, 160 ilçeden gelen 365 Oda ve Borsa Başkanı ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

  TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, basın mensuplarına ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Hayırlı olsun ziyaretiyle beraber, Sayın Cumhurbaşkanımızla ekonomik meseleler hakkında istişarelerde bulunduk. Görüşlerimizi aktarabilme fırsatını bulduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaklaşımından ev sahipliğinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Odalarımızın ve borsalarımızın en önem verdiği konu hükümetimizin açıkladığı ‘ekonomik reform paketine’ sahip çıkılması idi. Diğer önemli konu, istihdamın üzerindeki maliyet yüklerinin kaldırılması noktasındaki taleplerdi. Önümüzdeki dönemde muhakkak turizmin itici güç olması vardı. Sanayi üretiminin teşvik edilmesi gibi daha önce de ifade ettiğimiz konular dile getirildi” dedi. Başkan Hisarcıklıoğlu, “TOBB olarak her yıl muhakkak bir kültür eserini ülkemize kazandırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Dede Korkut Hikayeleri’nin aslı Vatikan Kütüphaneleri’nde. Bu iki eserin, iki hikâyenin tıpkıbasımını gerçekleştirerek, günümüz Türkçesine sadeleştirerek Sayın Cumhurbaşkanımıza ilk basımını sunma fırsatımız oldu” ifadesini kullandı.

 

   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve 365 Oda ve Borsa Başkanı ile istişare toplantısında, “Mevcut teşkilatlanma yapısını farklı bir Türkiye için yeterli bulmadığımızdan dolayı yeni teşkilatlanma yapısıyla birlikte çok daha farklı bir adım atalım istiyoruz. Ekonomiyi yakından takip edecek, ekonominin tüm taraflarıyla istişarelerimizi eskisi gibi sürdürecek, dertlerinizi, şikayetlerinizi, öneri ve tavsiyelerinizi yine dinleyecek, bunları istişare edecek, bunlara birlikte çözüm üreteceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB üyelerine Türkiye’nin büyümesine, kalkınmasına, refahın ve demokrasinin standartlarının artmasına verdikleri katkı için teşekkür etti.