Anasayfa
29 Mart 2024, Cuma
English (UK)

KATSO’DA VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜL TÖRENİ VE ÜYELİKTE 40.YIL PLAKET TAKDİM TÖRENİ DÜZENLENDİ.

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2018 yılında Ülkemiz ve İlçemiz ekonomisine değer katarak ilk beş sıralamada yer alan Kurumlar ve Gelir Vergisi mükelleflerine ve üyelikte 40.yılını tamamlayan üyelere 03.01.2019 Cuma günü Katso Meclis salonunda düzenlenen programla plaketleri takdim edildi.

Düzenlenen programa Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen, Kaymakam Onur Kökçü, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Banka Müdürleri, iş adamları, Katso’da 40.yılını tamamlayan üyeler, Karapınar TSO Meclis Üyeleri ve Basın mensupları katılım sağladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

SAYIN KAYMAKAMIM,

SAYIN BELEDİYE BAŞKANIM,

DAİRE AMİRLERİM,

SİVİL TOPLUM KURULUŞ BAŞKANLARIM

DEĞERLİ ODAMIZ ÜYELERİ VE BASIN MENSUPLARI

SİZLERİ KARAPINAR TİCARET VE SANAYİ ODASI VE ŞAHSIM ADINA SAYGI İLE SELAMLIYOR,  HOŞ GELDİNİZ DİYORUM.

Hepimizin malumudur ki bugün burada odamız üyesi, Kurumlar Vergisi ile Gelir Vergisinde rekortmen olan ilk 5 üyemiz ile odamız üyeliğinde 40. Yılını dolduran üyelerimize plaketlerini takdim etmek üzere bir aradayız.

Öncelikle rekortmen olan üyelerimizi tebrik ediyor, devletimize ödemiş olduğu vergiler ve ilçemize  yapmış oldukları yatırımlar ile ilçe ve ülke ekonomisine katkı sağlayan tüm üyelerimize, teşekkür ediyorum.

İlçemizde 2018 yılı itibariyle tahakkuk eden toplam vergi 110 milyon olurken, iş aleminin buna katkısı 63 milyon olarak gerçekleşmiştir. 2011 yılında ise toplam tahakkuk 43,5 milyon olurken, son 7 yılda tahakkuk 2,5 kat artmıştır. Bu artış ilçemiz ekonomisinin son yıllarda yükseliş trendini sürdürdüğünü göstermektedir.

Her ne kadar tarım ve hayvancılık kenti olarak anılsakta, ticaret ve sanayi de özellikle yenilenebilir enerji alanında da kendinden söz ettiren bir ilçeyiz. Somut bir ifadeyle 2009 yılında 200 olan faal üye sayımız 2019 itibariyle 600 ‘e ulaşmış durumdadır. Yani son 10 yılda üye sayımızı 3 kat artırdık. Üyelerimize başta teşvik, hibe, finansman gibi konular olmak üzere her alan da destek olduk, destek olmaya da devam edeceğiz.

Malumunuz Odamız ve Organize Sanayi Müdürlüğümüz ile ortaklaşa yürüttüğümüz Ekonomi Geliştirme Merkezi inşaatımız devam etmekte. Proje üreterek ortaya çıkardığımız Ekonomi Geliştirme için dışardan 1 milyonTL hibe aldık. 2020 yılının ortalarında faaliyete geçecek binamız ile, Girişimcilere yeni iş kurmada, yatırımcılara ve KOBİ’lere iş geliştirmede yol gösterici olunacak, İstihdam artırıcı faaliyetlerde bulunulacak ve güzide ilçemizin Sosyo-Ekonomik gelişim sıralamasında ilk 5’de yer alması için çalışmalar yapılacaktır. Projemizin hayat bulmasında emeği geçen değerli Kaymakamlarımız Mustafa Karaca’ya, Onur Kökçü’ye, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka’ya ve desteklerini bizden esirgemeyen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a teşekkürlerimi sunarım.

Sözlerime son verirken odamızın ve ilçemizin bu yönde ilerlemesine katkı sağlayan tüm üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyor, bu gün burada aramızda bulunan, odamız faal üyeliğinde 40. Yılını dolduran değerli üyelerimizi tebrik ediyorum.

2020 yılının sizlere sağlık, huzur, mutluk ve bol kazanç getirmesi dileklerimle, saygılar sunuyorum”. Dedi.

Program plaket takdim töreninin ardından sona erdi.

Kurumlar ve Gelir Vergisi Mükellefleri Sıralaması ise şu Şekilde;

Kurumlar Vergisi;

1-  KAR-YEM A.Ş

2- DKC YEM LTD.ŞTİ

3- ABDULLAH ZENGİN TARIM ÜRN. LTD.ŞTİ

4- ÜNERLER TARIM LTD.ŞTİ

5- YARARLAR TARIM LTD.ŞTİ

Gelir Vergisi;

1- Tahsin Gündoğdu

2- Ahmet Dikici

3- Mehmet Taşçı

4- Mehmet Koçaker

5- Orhan Uysal

Katso’da 40. Yılını Tamamlayan Üyeler

1- Metin Zengin

2- Erol İvriz

3- Cengiz Gündoğdu

4- Mustafa Sayar

5- Abdullah Tartan

6- Mustafa Aydınlı