Anasayfa
19 Nisan 2024, Cuma
English (UK)

KATSO’DA DEVLET DESTEKLİ TİCARİ ALACAK SİGORTASI BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ DÜZENLENDİ.

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası ve Halk Sigorta iş birliğiyle KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası tanıtım toplantısı 02 Ekim Çarşamba günü Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Katso Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen, Halkbank Karapınar Şube Müdürü Ali İhsan Yaman, Halk Sigorta A.Ş. Ticari Alacak Sigortaları Müdürlüğü Uzmanı Fehmi Gökhan Gürsoy, Katso Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Toplantının açılışında konuşan Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen, devlet destekli ticari alacak sigortasının 1 Ocak 2019 tarihinde devreye giren yeni bir argüman olduğunu, bu konuda firmaları bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenlediklerini söyledi.

Alacakların şirket bilançolarında yüzde 35'e yakın bir paya sahip olduğunu ifade eden Sözen, "Geçtiğimiz yıl ağustos ayından bu yana sanayici ve ticaret erbabı olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Böyle dönemlerde en önemli konulardan bir tanesi satılan ürünlerin bedellerinin tahsil edilmesi, alacakların toplanması” dedi.

Açılış konuşmasının ardından konuşan Halk Sigorta A.Ş. Ticari Alacak Sigortaları Müdürlüğü Uzmanı Fehmi Gökhan Gürsoy da, açık hesap, çek, senet ile yapılan satışların, vadeli faturalı satışların, tüzel kişiliklere yapılan satışların ticari alacak sigortası teminatı altında bulunduğunu bildirdi. Sistemin, yıllık net satış hasılasının 25 milyon TL'yi aşmayan KOBİ'lerin sadece yurt içi satışlarını kapsadığını vurgulayan Gürsoy, ayrıntılarını anlattığı Devlet Destekli Alacak Sigortası sisteminin faydalarını şöyle sıraladı: "KOBİ'ler açısından son derece sıkıntılı olabilecek ödenmeyen faturalara karşı, kendilerini korumalarını sağlar. Risklerini ölçme konusunda uygun bir maliyet ile profesyonel destek alırlar. KOBİ'ler yeni müşteriler bulup, güvenli bir şekilde satışlarını artırarak şirketlerini büyütürler. Şirket yönetimi alacak sorunlarını bir kenara bırakarak, asıl faaliyet alanına odaklanır. KOBİ'ler uygun maliyetlerle tahsilat hizmeti alarak, maliyetlerini azaltır. Sistem ile KOBİ'lerin hem mevcut riskleri koruma altında olacak hem de yeni satışlarda daha güvenli şekilde hareket edebilecekler. "

Program soru ve cevapların ardından sona erdi.