Anasayfa
24 Nisan 2024, Çarşamba
English (UK)

Katso Yön.Krl.Bşk Mustafa Kemal Sözen; Mevlid Kandil’inin tüm Müslümanlara ve insanlık âlemine hayırlar getirmesini diliyorum.

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen, Mevlid Kandili dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Başkan Sözen, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Sevgili Peygamber Efendimiz, Hz. Muhammed'in (S.A.V) dünya alemini şereflendirdiği müstesna bir günü idrak ediyoruz. Hz. Peygamber'in doğumunu anlamaktan asıl gaye, evrensel olan nübüvvetini, Kur'an'a dayanan yüce ahlakını, insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır, kerem ve cömertliğini anlamaktır. Kısaca; insanlığa sunduğu değerlerin farkına varmak; 'Biz bunun neresindeyiz?' diye düşünmek, hatalarımızı gözden geçirme fırsatını yakalamak, O'nun yaşadığı gibi yaşamaya çalışmak ve Allah'ı sevmenin bir gereği olarak O'na uymaktır. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in Dünya'ya teşriflerini ifade eden Mevlid Kandili, hayatımızı onun yüce ahlakıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir. Böylesine mübarek gün ve gecelerin tüm mazlum coğrafyalara birlik ve beraberlik getirmesini temenni ederim. Tüm İslam aleminin, ülkemizin, milletimizin ve Karapınarlı hemşehrilerimizin Mevlid Kandili  mübarek olsun” dedi.