Anasayfa
19 Nisan 2024, Cuma
English (UK)

Karapınar Tso'dan Üyelerine Nefes Kredisi Desteği

TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığıyla KOBİ’lere Nefes Kredisi Projesi hayata geçirildi. TOBB ve oda-borsaların finans desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında ülke genelinde 80 bin KOBİ’ye aylık 0.83, yıllık yüzde 9.90 faizle Nefes Kredisi kullandırılacak. Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yön.Krl.Bşk. Mustafa Kemal Sözen “Nefes Kredisi” kampanyasına 1 Milyon TL yatırarak katkı vereceklerini söyledi  ve Karapınar Ticaret ve Sanayi odası üyelerinin de Nefes Kredisinden yararlanabileceklerini duyurdu.

TOBB öncülüğünde Denizbank, Ziraat Bankası, TOBB ve KGF ortaklığıyla imzalanan Nefes Kredisi hakkında bilgi veren Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yön.Krl.Bşk. Mustafa Kemal Sözen, “KOBİ’lerin finansman sorununa çözüm bulmak için reel sektör ile finans sektörü el ele verdi ve ortak bir çalışma yaptı. Şu anda yüzde 15 ile yüzde 18 arasında çok yüksek oranlarda kredi kullanarak faiz yükü altında ezilen KOBİ’lerimiz, Nefes Kredisi ile aylık yüzde 0.83, yıllık yüzde 9.90 oranlarıyla kredi kullanabilecek.”dedi.

Amaçlarının Ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olan küçük ve orta ölçekli işletmelerin içinde bulunduğu finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak olduğunu hatırlatan Başkan Sözen, ilgili taahhütnameler kurumumuzca imzalandı. Bu proje ile üyelerimizin bir nebze de olsa, rahatlayacağını düşünüyorum  üyelerimizin 50 bin TL ile 150 bin TL arasında aylık yüzde 0.83, yıllık yüzde 9.90 oranlarıyla ve 12 ay vadeyle kullanabilecekleri bu destekten yararlanmak için öncelikle Pazartesi gününden itibaren odamıza gelerek Faaliyet Belgelerini almalarının  ardından krediyi kullanabilecekleri proje ortağı bankalar olan Ziraat Bankası veya Denizbank’a başvuruda bulunmaları yeterli” dedi.