Anasayfa
20 Nisan 2024, Cumartesi
English (UK)

Karapınar TSO'da IPARD II.Dönem 2.Başvuru Çağrı İlanı Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Konya İl Koordinatörlüğü işbirliğinde Karapınar Ticaret ve Sanayi Odasında IPARD II. Dönem 2. Başvuru çağrı ilanı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen, TKDK Konya İl Koordinatörleri Kadir Saka, Hasan Çoban ve üyeler katıldı.

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen yaptığı konuşmada; İlçemizde tarım ve hayvancılığa dayalı yatırımların geniş yelpazeye yayılması, çeşitlenmesi işletmelerin sürekliliğini gerçekleştirmesi ve yeni yatırımcıların devlet desteklerinden faydalanarak ilçemize yeni yatırımlar ve modern tesislerin kurulması açısından Odamız ve TKDK Konya İl Koordinatörlüğü işbirliğinde üyelerimizi ve vatandaşlarımızı IPARD II. Dönem 2.başvuru Çağrı İlanı hakkında bilgilendirdiklerini ifade etti.

TKDK Konya İl Koordinatörü Hasan Çoban IPARD II Programı ile ilgili bilgi verdi.

“Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 12.06.2017 tarihinde IPARD II Programı İkinci Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır. Bu Başvuru Çağrı İlanı kapsamında sadece;
- Süt ve Süt Ür. işl. ve Pazarlanması 
- Kırmızı Et ve Et ür.İşl.ve Pazarlanması 
- Kanatlı Eti ve Et Ür.İşl.ve Pazarlanması 
- Su Ürünlerinin İşlenmesi ev Pazarlanması 
- Meyve ve Sebze Ür.İşl.ve Pazarlanması
ile İlgili Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu’dur. Bu destek “Kamu Katkısı” olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır. Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” tedbiri kapsamında başvurular kabul edilecektir.

BAŞVURU TARİHLERİ
Başvurular 06.09.2017 tarihi saat 09.00’dan itibaren, yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi 26.09.2017 tarihi saat 21.00’da kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 28.09.2017, saat 18.00’dir. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

YATIRIM SÜRELERİ
İkinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri en fazla 18 (on sekiz) ay olarak planlanmalıdır. Taksitlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler Başvuru Çağrı Rehberinde yer almaktadır.

BAŞVURULAR İLE İLGİLİ BİLGİLER
2014-2020 IPARD Programının güncel hali, Bakanlığımız (www.tarim.gov.tr) ve Kurumumuz internet adreslerinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilebilir.

Başvurular hakkında detaylı bilgileri ve başvuru kurallarını içeren Başvuru Çağrı Rehberi (Versiyon 2.0) Kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilmelidir.
Ayrıca, bu başvuru çağrı döneminde Kurumumuz tarafından yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmeler de bu çağrı ilanı kapsamında dikkate alınmalı ve söz konusu duyuru ve bilgilendirmeler, kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) takip edilmelidir ”dedi.