19 Nisan 2024, Cuma

KARAPINAR TSO KASIM AYI MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası  Kasım ayı Meclis toplantısı 01.12.2016 tarihinde Meclis Başkanı Metin Zengin, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen ve  Meclis Üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Meclis Üyelerinin karşılıklı istişareleriyle devam eden toplantıda aşağıdaki gündem maddeleri görüşüldü.

Odamız tarafından Mevlana Kalkınma Ajansına sunulan ve başarılı bulunan 40.000,00 TL bütçeli (hibe)  “KARAPINAR TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLER ANALİZİ” başlıklı projenin meclis üyelerine tanıtımı Yön.Krl.Bşk. Mustafa Kemal Sözen tarafından yapıldı.

Projede;

·         Karapınar’ın tarihi ve turistik mekan, yer  ve değerlerinin tespit ve tanıtımına ilişkin fotoğraf çekimleri ve turizm kitapçığı oluşturulması

·         Karapınar’ın turistik değerlerinin tümünün uluslararası düzeyde tanıtımına imkan sağlayacak yenilikçi materyal seti (15 dak. tanıtım filmi, turistik gezi haritası) hazırlanması

·         Karapınar’da gastronomi (yöreye özgü yemeklerin derlenmesi, tanıtımı) yemeklerin fotoğraflarının çekilmesi malzeme listesi ve yapılışlarının kitapçıkta yer alması ayrıca tanıtım filminde birkaç dakika konulması

·         Karapınar Kuruyemişi “Karapınar Kavurgası” (tarihi, yapılışı, tadı, ilçeye özgü oluşunun nedenleri, tanıtımı, ekonomiye kazandırma stratejisi) yemeklerin fotoğraflarının çekilmesi malzeme listesi ve yapılışlarının kitapçıkta yer alması ayrıca tanıtım filminde birkaç dakika konulması (Karapınar kavurgası için ayrıca yapılışı, resimleri ve tanıtımına yönelik çalışmalar yapılacaktır.)

Ayrıca Bu ay odamızı ziyaret eden TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk ile değinilen konular hakkında bilgi verilerek, K Belgesi işlemlerinin yoğun olduğu dönemlere (Vize, yenileme, vs) üyelerimizin işlemlerini yapmak için Konya’ya gitmeleri ek maliyet getirdiğinden, yoğun dönemlerde yetkin personelin  odamızda görevlendirilmesi hususu dile getirilerek bununla ilgili söz alındığı belirtilmiştir.

Toplantı sonrasında TOBB tarafından hazırlanan 15 Temmuz Darbe Filmi izlenildi ve toplantıya son verildi.

15 Temmuz Darbe Filmi için tıklayınız.