Anasayfa
29 Mart 2024, Cuma
English (UK)

KARAPINAR TSO 7.YÖRESEL ÜRÜNLER (YÖREX) FUARINA KATILACAK

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası ilçemiz ve coğrafi işaret tescil aşamasında olan Karapınar kavurgasının tanıtımını yapmak amacıyla 26-30 Ekim 2016 tarihlerinde ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan 7. Yöresel Ürünler Fuarı’na Mevka işbirliği ile açılacak olan stantla katılım sağlayacak.

Üretildiği ve yetiştirildiği yörenin tarım ürünleri, gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerinin tanıtılacağı fuarda Karapınar TSO’da Coğrafi İşaret Tescil aşamasında olan Karapınar kavurgasının ulusal ve küresel ölçekte tanıtımını yapıp bölge ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Mevlana Kalkınma Ajansı ile birlikte 7.Yöresel Ürünler fuarında yerini alacak.

Ülkemizin her yöresinden coğrafi işaret ve coğrafi işaret başvurusu yapılmış ürünlerin tanıtılacağı fuara Karapınar TSO’nun yanı sıra Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından açılan 160 metrekarelik stantta Ereğli Belediyesi, Akşehir Belediyesi, Kadınhanı Belediyesi, Ayrancı Belediyesi, Akşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Konya Ticaret Odası, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası da fuara katılarak Konya ve Karaman’a ait yöresel ürünleri ve coğrafi işaretleri ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Fuarda sergilenecek ürünler ise; Akşehir Kirazı, Kadınhanı Tahinli Pidesi, Konya Etli Düğün Pilavı, Akşehir Hersesi, Akşehir Peynir Baklavası, Ereğli Beyaz Kirazı, Ereğli Siyah Havucu, Karaman Divle Obruğu Tulum Peyniri, Karaman Guymağı, Karapınar Kavurgası, Konya Etliekmek, Konya Peynir Şekeri (Mevlana Şekeri).

Dosyalar

Konya ve Karaman Bölgesi Coğrafi İşaretleri