Anasayfa
20 Nisan 2024, Cumartesi
English (UK)

KARAPINAR TİCARET VE SANAYİ ODASI İŞVERENLER İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURUYOR

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO), İlçemizde faaliyet gösteren işverenler ile iş arayanlar arasında insan kaynakları köprüsü kurarak, her iki taraf için istihdam sürecinin daha etkin yürütülmesi amacıyla ‘Kariyer Havuzu’ projesi başlattı.

Bölgede iş ve personel arayanları buluşturacak olan “Kariyer Havuzu” istihdam faaliyetlerine Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası aracılık edecek. Oluşturulan Havuzda işverenler aradıkları nitelik ve pozisyona göre iş ilanı bildirimi yaparak iş arayanlar ile buluşabilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Karapınar TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen;

“İlçemizde gördüğümüz en önemli sorunlardan biri, işverenler ile iş arayanların ortak bir noktada buluşamaması, bundan dolayı da hem firmalarımızın ve hem de vatandaşlarımızın emek, zaman, iş ve işgücü kaybına uğramasıdır. Bu amaçla odamız bünyesinde oluşturacağımız “Kariyer Havuzu” adını verdiğimiz uygulamayla, işverenlerin ve iş arayanların arasında köprü vazifesi kuracağız. Şöyle ki iş arayanların başvurularını bir havuzda toplayıp, daha sonra işverenlere; Aramakta olduğu pozisyona uygun kişilerin isimlerini bildireceğiz.

Bu projemiz ile işverenler ve iş arayanlar arasında ortak bir payda olacak, Karapınar’ın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olarak hem firmalarımızın ve hem de vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Personel arayan firmalarımızın ilanlarını, Kariyer Havuzu projemiz ile takip ederek, iş arayan vatandaşlarımız ile firmalarımız arasında bir köprü vazifesi göreceğiz.

Eleman ihtiyacı olan firmalarımızı ve iş arayan bütün vatandaşlarımızı “Kariyer Havuzu” projemize kayıt yaptırmaya davet ediyorum. Bu projemizin ilçemizin iş gücü potansiyelini artırıp, iş arayanlara yeni bir umut olması temennisi ile “Kariyer Havuzu” projemizin hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

 

KARAPINAR

TİCARET VE SANAYİ ODASI

Yön.Krl.Bşk. Mustafa Kemal Sözen