Anasayfa
25 Nisan 2024, Perşembe
English (UK)

KARAPINAR TİCARET VE SANAYİ ODASI HEYETİ TOBB 72.GENEL KURULUNA KATILDI

TOBB 72. Olağan Genel Kurulu 10 Mayıs 2016 Salı günü, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında TOBB Genel Kurul Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, oda/borsa başkanları ve delegeler Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundular.

Daha sonra TOBB 10, 20 ve 33'üncü yılını doldurmuş delegelere yönelik "72. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni", TOBB Başkanı M. Rifat  Hisarcıklıoğlu’ nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da katımıyla TOBB konferans salonunda gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan; törende konuşma yaparak genel kurul delegelerine ekonomi ile ilgili görüşlerini bildirdi.

11 Mayıs Çarşamba günü 72. Olağan Mali Genel Kurul, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde yapıldı. İstiklal Marşı ile başlayan toplantı, Multivizyon Sunumdan sonra konuşmalar ile devam etti.

TOBB’un 72’inci Genel Kurulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, bazı eski bakanlar, TOBB’a bağlı 365 oda ve borsanın yöneticileri, üst kurul delegeleri ile TOBB Genç Girişimciler kurulu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu başkanları, bürokratlar ve siyasi partilerin temsilcilerinin katılımıyla TOBB ETÜ spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odasını Genel Kurula Meclis Başkanı Metin Zengin, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen,  Yönetim Kurulu Bşk.V. Doğan Yarımoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Halil Türkoğlu ve Genel Sekreter Adem Salih İşleyen katılım sağladı.

TOBB 72. Genel Kurulu ‘Türkiye Hepimizin’ sloganı ile yapıldı.

Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ekonomiden, teröre, yeni anayasadan, teşvik sistemine ihracata kadar çok sayıda konuda önemli mesajlar verdi. Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası heyeti Genel Kurul’a yoğun ilgi gösterdi.

Genel Kurul hakkında değerlendirmede bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Sözen TOBB’un 72. Genel Kuruluna çok yoğun ve üst düzey bir katılım oldu. TOBB ülkemizin en dinamik, en güçlü ve en etkin sivil toplum kuruluşu. Ülkemiz özel sektörünün, KOBİ’lerinin, sanayiin, ihracatının, istihdamının, yatırımlarının, dış tanıtımının en önemli kurumu. En güçlü sözcüsü. Bunlarda şüphesiz Rifat Başkanın çok büyük katkısı var. 
TOBB Başkanımız Rifat bey konuşmalarında “Camia olarak özel sektörün birlikten doğan gücü olduğumuzu, Odalarımız ve Borsalarımız; özel sektörü en iyi temsil eden, üyelerinin sorunlarını çözen, hizmet kalitesi Avrupa standartlarına ulaşmış, çağdaş kurumlara dönüştüğünü belirtti.

Ayrıca Hisarcıklıoğlu konuşmasında, “Sorunlara teslim olmadık. Olumsuza odaklanmadık. Tüm çevre coğrafyamızdaki ülkeler için de rol model haline geldik. Küresel piyasalardaki iş örgütlerinin tamamında da söz sahibi olduk. Değişim ve dönüşümün öncüleri haline geldik. Bütün dünyaya bu milletin neler yapabileceğini gösterdik. Hem biz kazandık, hem ülkemiz kazandı. 
Türkiye, son yıllarda müthiş bir başarı öyküsü yazdı. Ama artık aynı yöntemlerle büyümeyi sürdürmek, hatta yerimizi koruyabilmek mümkün değil. Yol haritamızı belirleyip, her gün bir adım daha ileri gitmek zorundayız. Milletimize daha parlak bir gelecek kazandırmak için, ülkemizin yıldızını yeniden parlatmalıyız. Reel sektörümüze yeniden heyecan vermeliyiz.
Şirketlerimizin rekabet gücünü artıracak düzenlemeler görüşülürken, Meclis’te ve komisyonlarda, hem iktidar hem de muhalefet partilerimizin, geçmişte olduğu gibi destek ve katkılarını bekliyoruz. Türkiye’nin yeni bir büyüme ve sanayileşme modeline ihtiyacı var. Yapısal reform gündemini korumaya ve güçlendirmeye ihtiyacı var. Bunları da ortak akılla ve birlik beraberlik içinde yapmalıyız.
Odaklanmamız gereken önemli konulardan biri de ihracat kapasitemizi artırmak. Bu konuda Ekonomi Bakanımız sayın Mustafa Elitaş müthiş bir gayret içinde. Zira aynı malları, aynı şirketlerle, aynı pazarlara satarak, ihracatı 150 milyar dolardan 500 milyar dolara çıkarmamız mümkün değil. İhracat destek sistemimizi; “yeni ürün, yeni pazar, yeni ihracatçı” şeklinde değiştirmeliyiz.
KOBİ’lerimize daha çok ihracat yapmayı öğretmeliyiz. Eğer ihracat yapan firma sayısını 100 bine çıkarmak istiyorsak, bunun kaynağı işte burada. Odalarımızda ve Borsalarımızda. İnsanın kanadı, gayretidir demiş Mevlana. Bu camia, elini taşın altına koymaya, ihracatta yeni bir atılım dönemi başlatmaya hazır”. Dedi.

Rifat Bey’in konuşmalarının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Emin Haluk Ayhan, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş konuşma yaptılar.

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kemal Sözen son olarak; Camiamızda Ülkemizin her kurumundan, her ilinden, her bölgesinden, her sektöründen orada temsilciler var. Çok geniş bir perspektifi ve çok geniş bir sorumluluğu var. Birliğimizin gelişmesi, Türk özel sektörünün gelişmesi, Türkiye’nin büyümesi hepimizin yararınadır. Bölgemizdeki tüm ülkeler bundan istifade edecektir. Bu nedenlerden dolayı ben genel kurullarımızı çok önemsiyorum ve ekonomimiz için, iş dünyası için önemli bir fırsat olarak görüyorum” dedi.

Genel Kurula katılan Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Metin Zengin ise “72. Genel Kurul her yıl olduğu gibi bu yıl da çok canlı ve hareketli oldu. Gelişen, büyüyen, istikrarlı ve kalkınan toplumumuzun dinamizmi tüm dünyada çok büyük ilgiyle izleniyor. Bizler de bunu genel kurulda müşahede ettik.

Karapınar olarak TOBB’nin genel kurullarında, yönetimlerinde, komisyonlarında çok daha aktif olmamız gerektiğini, çok daha geniş yerler edinmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü TOBB ülkemizin mali açıdan en güçlü, ülkemizin her yanına yayılmış, her sektörü temsil eden, en küçüğünden en büyüğüne kadar özel sektörümüzün sesi ve sözü olan bir kuruluş.
Karapınar olarak hem siyasi açıdan hem de ekonomi politikalarımız açısından son dönem gelişmeleri yakından izleme ve gözleme imkânımız oldu. Bizler için çok farklı ve faydalı bir genel kurul oldu.
Genel kurulumuzda alınan kararların ülkemiz ekonomisine ve özel sektörüne hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”