Anasayfa
22 Ekim 2024, Salı
English (UK)

Karapınar Kültür Turizmi Tülü ve Halı Ortak Kullanım Merkezi Ön Fizibilite Projemiz imzalandı.

Odamız tarafından MEVKA 2024 Teknik Destek Programı kapsamında Mevlana Kalkınma Ajansı’na sunulan Karapınar Kültür Turizmi Tülü ve Halı Ortak Kullanım Merkezi Ön Fizibilite isimli projemizin sözleşmesi yönetim kurulu başkanımız Mustafa Kemal Sözen ile MEVKA arasında imzalanmıştır. Proje kapsamında ilçemizde coğrafi işarete sahip Karapınar Tülüsü ile ilçemize özgü halılarımızın üretilebilirliğine yönelik fizibilite çalışması yapılacaktır.

Proje kapsamında yapılacak ön fizibilite çalışması, Karapınar’ın kültürel mirasının korunması, tanıtılması ve ekonomik değer yaratması amacıyla bölgenin mevcut potansiyeli değerlendirilerek merkez kurulmasının ekonomik ve sosyal etkilerini analiz edecektir. Bu analizler, bölgedeki turizm altyapısının geliştirilmesi, kadın ve genç istihdamının artırılması ve Karapınar’ın ekonomik kalkınmasına katkıda bulunulması için bir yol haritası oluşturacaktır. 

Karapınar’da kadınların ve gençlerin iş gücüne katılımı düşük düzeydedir bu projeyle birlikte yerel halkın özellikle kadınlar ve gençlerin, el sanatları üretiminde aktif rol alması teşvik edilecek, bu da onların mesleki eğitim ve istihdam seviyelerini artıracaktır. Ortak Kullanım Merkezi, bu gruplara yönelik mesleki eğitim programları ve atölyeler düzenleyerek onların istihdam edilebilirliklerini ve girişimcilik kapasitelerini artıracaktır. Yapılacak çalışma sonuçlarının ilçemize hayırlı olmasını dileriz.