Anasayfa
17 Nisan 2024, Çarşamba
English (UK)

IPART 2 KIRSAL KALKINMA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KARAPINAR TİCARET VE SANAYİ ODASINDA

IPART 2 KIRSAL KALKINMA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

04/01/2016 Pazartesi günü Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu yetkilileri Nebi ve Alper Bey’in sunumu ile Karapınar TSO üyelerine,  yatırımcılara ve üreticilere yönelik yeni açıklanan IPART 2 programı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 IPARD II Başvuru Çağrısı tanıtımını yapan TKDK yetkilileri  "3 ana tedbir 16 sektör ile toplam 229 milyon Avro verileceğini, bu toplam bütçenin 42 il tarafından kullanılacağını,

  1. Tedbir Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar'ın toplam bütçesi 116 milyon Avro, 
  2. Tedbir Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlaması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar'ın toplam bütçesi 607 milyon Avro, 
  3. Tedbir Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme'nin toplam bütçesi 52 milyon Avro olacaktır." dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen ;İlçemizin ve Kırsal Alanların kalkınması için IPART destekleri önemli fırsattır.IPARD aracılığıyla, Avrupa Birliği fonlarıyla kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın tarım, hayvancılık ve turizm başta olmak üzere yönetimde daha verimli olabilmeleri, katma değeri daha yüksek ürünler sunabilmeleri, rekabet güçlerinin arttırılması ve makine ekipman açısından desteklenmeleri noktasında IPARD çok önemli kaynakları müteşebbislerimize, çiftçilerimize ve turizmle uğraşan girişimcilerimize aktarıyor. İlçemizin kalkınması için Yatırımlarda proje bazlı çalışmalı ve  sağlanan desteklerden daha fazla kazanım sağlamalıyız dedi.