Anasayfa
8 Mayıs 2024, Çarşamba
English (UK)

İmar Barışı Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde, Katso Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden İmar Şube Müdürü Tamer Öncü, Şehir Plancısı Ahmet Göğüş ile Mimar Mustafa Özen ile Karapınar Tapu Kadastro ve Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü uzmanları katıldı.

Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü uzmanları tarafından katılımcılara bilgilendirme sunumu yapıldı. Soruların cevaplanması ile son bulan toplantıya, mimarlar, inşaat mühendisleri ve çok sayıda Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası üyesi ile vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen toplantı ile ilgili olarak Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen; “Bizim amacımız uygulamaya giren İmar Barışı Yasası hakkında halkımızı en doğru bir şekilde bilgilendirmek ve maksimum derecede faydalanmalarını sağlamaktır. İmar barışı ile Türkiye genelinde yaklaşık 13 Milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısının son bulunmasını beklendiğini belirten Mustafa Kemal Sözen sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Çevre ve Şehircilik ile Maliye Bakanlıkları tarafından hazırlanan, Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar başlıklı tebliğ, Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Tebliğ, Yapı Kayıt Belgesi müracaatı, bu belgenin bedelinin hesaplanması ve ödenmesi, belge verilen Hazineye ait taşınmazların satışı, Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmeyecek yapılar ile bu belgenin düzenlenmesi safhasında yalan beyanda bulunanlar hakkında yapılacak işlemlere ilişkin hususları kapsamaktadır. Buna kanuna göre, Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017’den önce yapılmış yapılar için verilecektir. Belge için müracaatlar 31 Ekim 2018’e kadar yapılacak olup belge bedeli ise 31 Aralık 2018’e kadar ödenebilecektir. Bu yasa izinsiz olan yapılar için önemli bir fırsattır” dedi.