Anasayfa
18 Nisan 2024, Perşembe
English (UK)

2021 Yılı Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisinde Sıralamaya Giren Üyelerimize Plaketleri Takdim Edildi.

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2021 yılında Ülkemiz ve İlçemiz ekonomisine değer katarak ilk beş sıralamada yer alan odamız üyesi Kurumlar ve Gelir Vergisi mükelleflerine 29.11.2022 Salı günü EKOGEM Yeni Hizmet Binasında düzenlenen programla plaketleri takdim edildi.

 

Düzenlenen programa Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen, Kaymakam Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Katso Meclis Başkanı Hüseyin Çevik, Vergi Dairesi Müdürü Osman Aydoğan, STK Başkanları, Banka Müdürleri, Katso Meclis Üyeleri ve Kurumlar ve Gelir vergisinde sıralamaya giren üyeler ve basın mensupları katılım sağladı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

 

Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Daire Amirlerim, Banka Müdürlerimiz, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Yöneticileri, Kıymetli Üyelerimiz, Meclis Üyelerimiz ve Değerli Basın Mensupları

                Odamızın geleneksel olarak her yıl düzenlediği vergi rekortmenleri ödül törenine hoş geldiniz diyor, sizleri şahsım ve oda meclis üyesi arkadaşlarım adına saygıyla selamlıyorum.

                Bu yıl ki ödül törenini Ekonomi Geliştirme Merkezimizde yapıyoruz. Sizlerin de bu merkezi görmenizi istedik. Bu güzel eserin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen,

Başta Kaymakamımız Sayın Oğuz Cem Murat’a ve

Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Yaka’ya

Mevlana Kalkınma Ajansına

TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na

Çalışanlarımıza, Meclis Üyelerimize, emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Daha eksikliklerimiz var, zamanla tamamlayacağız inşallah. İlerde odamızı da buraya taşımayı düşünüyoruz.

Anayasamızda vergi, ödev olarak nitelendirilmiş olsa da, aslında vergi; Bir milletin vatan tarlasında biçtiği hasattan kurduğu sofradır. Bu sofranın bereketli olmasını sağlayan en başta vergilerini zamanında ödeyen tüm vatandaşlarımızı, üyelerimizi ve özellikle bugün dereceye giren üyelerimizi tebrik ediyorum.

Bu güzel günde, ülkemize değer katan Karapınar iş dünyamızın değerli temsilcilerine ve oda üyeliğinde 40. Yılını dolduran üyelerimize teşekkür etmek, örnek başarılarını plaket ile ödüllendirmek için buradayız.

2021 yılında ilçemizde tahakkuk eden toplam vergi 213 milyon olurken, Karapınar İş Dünyasının buna katkısı yaklaşık 153 milyon olarak gerçekleşmiştir. 2011 yılında tahakkuk eden toplam tutar 43.5 milyon olurken bu rakam son 10 yılda yaklaşık 5 kat artmıştır. Bu artış ilçemiz ekonomisinin son yıllarda yükseliş trendini sürdürdüğünü göstermektedir. Her ne kadar tarım ve hayvancılık kenti olarak anılsak da ticaret ve sanayi alanında da kendinden söz ettiren bir ilçe haline gelmiş bulunmaktayız. Organize Sanayi Bölgemiz hızla büyüyerek yeni girişimcilerimiz ile istihdam sağlamaya devam etmektedir. Organize Sanayi Bölgemiz, inşaatı devam eden küçük sanayi sitelerimiz ve girişimci halkımız sayesinde ilçe ticaret ve sanayimiz her geçen gün gelişmeye devam etmektedir.

2012 Yılı itibari ile 254 olan faal üye sayımız Kasım 2022 itibari ile 840’a ulaşmıştır. Son 10 yılda ilçe bazında vergilerimizi artırdığımız gibi üye sayımızı da artırdık.  Hem kendi üyelerimize hem de üyemiz olmayan mükelleflere ve halkımıza; Teşvik, hibe, finansmana erişim gibi alanlarda sürekli destek vermeye çalıştık. Konya ilçeleri içinde ilk KOSGEB Temsilciliğini odamız bünyesine kazandırdık. Nitelikli eleman desteği, yeni girişimci desteği, işletme geliştirme destek programları gibi birçok KOSGEB desteğinde üyelerimizin faydalanması için aracı kurum olduk.                        Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun çıktığı çağrı ilanlarında, ilgili uzmanları ilçemize getirerek birçok bilgilendirme semineri gerçekleştirdik. Bu IPARD destekleri kapsamında ilçemiz birçok modern sanayi işletmesine ve modern çiftliğe sahip oldu.

Kıymetli misafirlerimiz, ilçe ekonomimizin gelişmesi; Sosyal refahımızın da artmasını, hayat standartlarımızın gelişmesini beraberinde getirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2022 Yılı Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmalarında ilçeler bazında 973 ilçe içinde Karapınar 405., Konya ilçeleri sıralamasında ise 11. sıradadır. Karapınar iş dünyası temsilcileri olarak bu sıralamayı daha da üst sıralara ulaştırmak asıl hedefimiz olmalıdır. İlçe olarak stratejilerimizi bu hedef doğrultusunda planlamalı ve uygulamalıyız. Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilçemize faydalı olacağını düşündüğümüz bütün projelerin arkasında olmaya devam edeceğiz.

Plaket alacak üyelerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum,

 

 

 

Öncelikle Oda üyeliğinde 40. Yılını dolduran üyelerimiz,

1-1982 Yılında Kurulan

KAR-YEM KARAPINAR YEM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

2-1981 Yılında kayıt olan Üyemiz Sayın ABDULLAH ZENGİN

2021 Yılı Vergilendirme Döneminde Gelir Vergisi ilk 5 sıralaması;

1- SALİH KOÇAKER TARIM ÜRÜNLERİ TİCARET

2- HALİL YARAR ÖZYARAR GIDA

3- ERHAN OKUMUŞ OKUMUŞ TİCARET

4-MİTHAT BALTAOĞLU KANAAT TİCARET

5- EMİRCAN SEVİNÇ SEVİNÇ TARIM ÜRÜNLERİ

Kurumlar Vergisi İlk 5 sıralaması;

1- KAR-YEM KARAPINAR YEM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

2- SEYA TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

3-ABDULLAH ZENGİN TARIM ÜRÜNLERİ LİMİTED ŞİRKETİ

4- SAĞDIÇLAR MEŞRUBAT TİCARET VE SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ

5- SINIRLI SORUMLU KARAPINAR NAKLİYECİLER VE ŞÖFERLER NAKLİYE MOTORLU TAŞIYICILAR KOOPERATİFİ

Ekonomimizin büyümesinde sorumluluk üstlenen, milletimizin hayat standartlarını yükselmesine ciddi katkılarda bulunan herkese şahsım ve odamız adına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Değerli katılımcılar; Üreterek, istihdam sağlayarak, ihracat yaparak, bu topraklara büyük değer katan ve bu gün burada ödül alacak vergi rekortmenlerimizi ve oda üyeliğinde 40. Yılını dolduran üyelerimizi odamıza ve ilçemize sağladığı katkılardan dolayı canı gönülden tebrik eder, başarılarının devamını, kazançlarının ve üretimlerinin bol ve bereketli olması dilerim. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ederim.