28 Mart 2024, Perşembe

Türkiye – CERN Sanayi İşbirliği Konferansı (5-Ekim-2015)

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza intikal eden yazıda; 2015 Mayıs ayında ülkemizin Avrupa Nükleer Araştırma Örgütüne (CERN) Ortak Üyeliğinin başlaması ile Türkiye de üretim yapan sanayi firmalarımızın CERN’de yapılan alım ve ihalelere katılma hakkı elde edildiği bildirilmiştir. CERN ve üye ülkelerdeki firmalar arasında bilgi akışı ve iletişimi sağlamak, ihaleler konusunda Türk sanayicisini bilgilendirmek ve katılımlarını sağlamak üzere TOBB bünyesinde TOBB-CERN Sanayi İrtibat Ofisi’nin kurulduğu ve faaliyetlerine başladığı bilgisi verilmiştir. Böylece yıllık ortalama 550 milyon İsviçre Frangı mal ve hizmet alımlarının gerçekleştiği CERN,’in firmalarımız için yeni bir Pazar oluşturması yanında yüksek teknolojili üretim ve Ar-Ge faaliyetlerine de bir ivme kazandıracağı ifade edilmiştir. CERN’deki çalışmalar, alım ve ihaleler ile TOBB-CERN Sanayi İrtibat Ofisi hakkındaki bilgilere www.tobb.org.tr/cern sayfasından ulaşılabilmektedir.

Bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla, CERN de yapılan çalışmalar, alımlar ve ihale prosedürleri ile ilgili teknik ve idari sunumların uzmanlar tarafından yapılacağı “Türkiye-CERN Sanayi İşbirliği Konferansı”nın düzenleneceği açıklanmıştır.

05 Ekim 2015 Pazartesi günü 13:00 – 18:00 saatleri arasında TOBB Konferans Salonunda düzenlenecek olan Konferansın duyurusu ekte yer almakta olup; konferansa katılmayı arzu eden firmaların www.tobb.org.tr/cernkayit adresinden kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız,

Saygılarımızla,